Friday, June 29, 2018

quiz on countries and capitals

1. what is the capital of Malaysia ?

Ans. kuala Lumpur

2. what is the capital of India ?

Ans . New Delhi

3. what is the capital of Iran ?

Ans. Tehran

4. What is the capital of the united states of America ?

Ans. Washington DC

5. What is the capital of Japan ?

Ans. Tokyo

6. What is the capital of China ?

Ans. Beijing

7. What is the capital of Nepal ?

Ans. Kathmandu

8. what is the capital of Germany ?

Ans. Berlin

9. What is the capital of Russia ?

Ans. Moscow

10. What is the capital of France ?

Ans. Paris

11. What is the capital of Italy ?

Ans. Rome

12. What is the capital of Peru ?

Ans. Lima

13. What is the capital of  Portugal ?

Ans. Lisbon

14. What is the capital of Brazil ?

Ans. Brasilia

15. What is the capital of Egypt ?

Ans. cairo

16. What is the capital of Kenya ?

Ans. Nairobi

17. What is the capital of Pakistan ?

Ans. Islamabad

18. What is the capital of Qatar ?

Ans. Doha

19. What is the capital of Thailand ?

Ans. Bangkok


20. What is the capital of united kingdom ?

Ans. London

21. What is the capital of Spain ?

Ans. Madrid

22. What is the capital Sweden ?

Ans. Stockholm

23. What is the capital of Switzerland ?

Ans. Bern

24. What is the capital of Mexico

Ans. Mexico city

25. What is the capital of Indonesia ?

Ans. Jakarta

26. What is the capital of Israel ?

Ans. Jerusalem

27. What is the capital of Colombia ?

Ans. Bogota

28. What is the capital of Austria ?

Ans. Vienna

29.  What is the capital of Australia ?

Ans. Canberra

30. What is the capital of Canada ?

Ans. Ottawa

Thanks for reading friends !









No comments:

Post a Comment