Tuesday, July 3, 2018

computer science mcq

1. Unix was developed by -


Ans. Bell labs

2. ISO stands for -


Ans. International Organization for standardization

3. MAC stands for -


Ans. Medium Access Control

4. GPS stands for -


Ans. Global positioning system

5. The word FM stands for -


Ans. Frequency Modulation

6. Junk e-mail also called -


Ans. Spam

7. Who is the father of computer science -


Ans. Alan turing

8. Who is the father of computer -


Ans. Charles Babbage

9. One Byte is equal to -


Ans . 8 bits

10. BIOS stands for -


Ans. Basic input output system

11. MSI stands for -


Ans. Medium Scale integrated circuits

12. UNIVAC is -



Ans. Universal Automatic Computer

13. A website Main page is called -


Ans. Home page

14 . HTTP Stand for -



Ans. Hypertext Transfer protocol

15. JAVA is a -


Ans. programming language

No comments:

Post a Comment