. common gk questions for exam - General knowledge

Monday, August 6, 2018

common gk questions for exam

1. Which is the official language of U.A.E ?

Ans. Arabic

2. What does U.A.E stands For ?

And. United Arab Emirates

3. Which animal is  called the ' ship of the desert ' ?

Ans. Camel

4. What is bitcoin ?

And. Cryptocurrency or digital currency

5. What does DNA stands for ?

Ans. Deoxyribonucleic acid

6. Modem stands For ?

Ans. Modulator - demodulator

7. In which Galaxy do we live ?

Ans. Milky Way Galaxy

8. How many players are there in a baseball team ?

Ans. Nine 

9. in which country Buddha was born ?

Ans. Nepal

10. What language has the most words ?

Ans. English

11. Rainfall is measured by which instrument ?

Ans. Pluviometer

12. Who decides the number of judges in high Court ?

Ans. President

13. Davis cup associated with which game ?

Ans. Tennis

14. Which state produces the most oil in united states ?

Ans. Texas

15. Which is the brightest planet ?

Ans. Venus

16. What is the largest flower in the world ?

Ans. Rafflesia arnoldii

17. Machu Picchu located in which country ?

Ans. Peru

18. the international human rights day observed on ?

Ans. 10 December

19. Where is the headquarters of ICC located ?

Ans.  Dubai

20. Wimbledon trophy associated with which game ?

Ans. Lawn tennis

21. Which is the largest planet in our solar system ?

Ans. Jupiter

22. what is the hottest planet in our solar system ?

Ans. Venus

23. What does RNA stands for ?

Ans. Ribonucleic acid

24. Ranji trophy is associated with which sport ?

Ans. Cricket

25. What is pH of human blood ?

Ans. From 7.5 to 8.14

26. Solar cell works based on ?

Ans. Photo conduction

28. Which is the smallest planet in our solar system ?

Ans. Mercury










No comments:

Post a Comment

About