. computer awareness questions - General knowledge

Wednesday, August 1, 2018

computer awareness questions

1. Which of following is the largest unit storage -

A. KB
B. TB
C. MB
D. None of these

Ans. B 

2. What is the latest version of  operating system for window -

Ans. Window 10 

3. RTOS Stands For -

Ans. Real time operating system

4. Which one of the following is not a computer language -

A. COBOL

B. C ++

C. Basic 

D. MS - excel

Ans . D


5. How many bits of ASCII code -

A. 5

B. 6

C. 7

D. 8

Ans. 7

6.  DAC Stands For -

Ans. Digital to analog convertor

7. The First Computers Were programmed using -

Ans. Machine Language


8. Which Of The Following Commands is given to the reboot computer -


A. Ctrl+ Alt + shift

B. Ctrl + Alt + tab

C. Ctrl + Alt + Del

Ans. C

9. First Generation of computer was based on which technology -


Ans. Vacuum tube

10. Malicious Software known as -


Ans. Malware

11.  ASCII is a Codindg system that provide -


Ans. 128 different characters

12. A computer can not worked without -

A. Printer 

B. Mouse

C. Keyboard

D. Motherboard

Ans. D

13. Which is the longest key on the keyboard -

A. Space bar 

B. Entry key 

C. Shift key 

Ans. A 

14. NAT Stands for -

 Ans. Network address Translation

15. Booting instructions are stored inside -

A. RAM

B. Floppy disk 

C. ROM

Ans. C

16. Data processing cycle consists Of -

Ans. Input , output and processing cycle

17. Size Of IPV6 address Is -

A. 128 bits

B 120 bits

C. 64  bits

Ans. A

18. What is the normal speed of Ethernet -

A. 20 Mbps

B. 10 Mbps

C. 15 Mbps

Ans. B

19. What Is string -

Ans. A combination of characters is called a string .

20. Virus stands for -

Ans. Vital information Recourse under siege

















No comments:

Post a Comment

About