Tuesday, September 18, 2018

commonly asked gk questions

1. the first metal used by the man ?

Answer : Copper


2. Where is buland darwaza situated ?

Answer : Fatehpur sikri ( u.p)


3. Which metal is used for generation of nuclear power ?

Answer : Uranium


4. India located in which Continent ?

Answer : Asia


5.  planet is  known as the earth's twin ?

Answer : Venus 


6.planet has the longest day and the shortest year ?

Answer : Mercury


7. Which is the largest river in the world ?

Answer : Amazon


8. What is the largest gland in the human body ?

Answer : Liver 


9. Chinaman refers to which game ?

Answer : Cricket 


10. What does soda water contains ?

Answer : Carbon dioxide


11. Balloons are filled with which gas ?

Answer : Helium


12.  Who is the father of economics ?

Answer : Adam Smith 


13. All acids contain which element ?

Answer :  Hydrogen 


14. Pyrometer works based on ?

Answer : Thermal emission


15.  Solar cell works based on ?

Answer : Photo conduction











No comments:

Post a Comment