• Analogies questions

    1. Deplete : decrease : :  --------  : avoid

    A. Danger
    B. Dislike
    C. Miss
    D. Shun

    Answer : D

    2. Ramp : highway : : ------- house

    A. Traffic
    B. Head
    C. Door
    D. None of these

    Answer : C

    3. Break : shift : :  minute : ------

    A. Second
    B. Hour
    C. Spell
    D. None of these

    Answer : B

    4. Peak : mountain : : ------- house

    A. Maximize
    B. Roof
    C. Porch
    D. None of these

    Answer : B

    5. Gold : Au : : silver : -------

    A. Cu
    B. Ag
    C. Mg
    D. None of these

    Answer : B

    6. Marshal : prisoner : : principal : -------

    A. Teacher
    B. Student
    C. President
    D. None of these

    Answer : B

    7.  16 : 8 : : 4 : -------

    A. 0
    B. 1
    C. 2
    D. 8

    Answer : C

    8.  Mouse : -------- : : flash : camera

    A. Computer
    B. Rat
    C. Cord
    D. None of these

    Answer : A

    9. Game : series : : ------ : word

    A. Winner
    B. Sentence
    C. Syllable
    D. None of these

    Answer : C

    10.   13 : 167 : : 15 : ------

    A. 222
    B. 223
    C. 224
    D. 225

    Answer : B

    Solution  :  13^2 -2  = 167
                       
                         15 ^2 -2 = 223


    No comments