Monday, October 22, 2018

computer gk quiz

1. Deep blue was the name of ?

A. Animal
B. Computer
C. None of these

Answer : B

2. Which of the following number system is used by microprocessor ?

A. Decimal
B. Octal
C. Binary

Answer : C

3. A combination of word processing and graphic design is ?

A. Desktop publishing
B. Wordpad
C. None of these

Answer : A

4. The first spread sheet program invented by ?

A. Paul graham
B. Charles Babbage
C. Dan bricklin

Answer : C

5. Which software directly interacts with hardware ?

A. Application software
B. System software
C. Dynamic software

Answer : B

6. Which one is know as the best feature in word processing ?

A. Undo
B. Cut
C. Paste

Answer : A

7. Using only HTML we can create ?

A. Dynamic web pages
B. Static web pages
C. Both a & b

Answer : B

8. Cray - 1 was first commercial --------- computer ?

A. Super
B. Mini
C. Micro

Answer : A

9. Internet is an example of ?

A. LAN
B. MAN
C. WAN

Answer : C

10. ASCII value of D Is ?

A. 66
B. 67
C. 68

Answer : C

11. Which of the following is both input and output device ?

A. Monitor
B. Printer
C. Modem

Answer : A

12. Outlook express is a ?

A. Email client
B. Word processor
C. Spread sheet

Answer : A

13. CGI stands for ?

A. Common gateway imaging
B. Computer generated imagery
C. None of these

Answer : B

14. What is the base of octal number system ?

A. 2
B. 4
C. 8

Answer : C

15. What is the base of hexadecimal number system ?

A. 10
B . 16
C. 20

Answer : B

16. What is the base of decimal number system ?

A. 2
B. 4
C. 10

Answer : C

17. LinkedIn is a ?

A. Web browser
B. Social networking site
C. Search engine

Answer : B

18. Memory size of Altair 8800 was ?

A. 128 kilobytes
B. 128 bytes
C. 256 bytes

Answer : C

19. OO software is all about ?

A. Methods
B. Properties
C. Objects

Answer : C

20. Desktop and personal computers are also know as ?

A. Super computer
B. Mainframe
C. Microcomputers

Answer : C


No comments:

Post a Comment