Thursday, October 18, 2018

cricket quiz

1. Who won 1983 cricket world cup ?

A. Pakistan

B. India
C. England
D. South Africa

Answer : B


2. ICC stands for ?


A. International country council

B. International cup council
C. International cricket council
D. None of these

Answer : C


3. How many ball in one over ?


A. Six

B. Five
C. Seven
D. Four

Answer : A


4. Sir Don Bradman played for which country ?


A. India

B. England
C. Australia
D. Sri Lanka

Answer : C


5. When first cricket world cup held ?


A. 1974

B. 1975
C. 1976
D. 1977

Answer : B


6. Which county has won cricket world cup maximum times ?


A. Australia

B. India
C. England
D. South Africa

Answer : A


7. When did MS Dhoni play his first ODI world cup ?


A. 2006

B. 2007
C. 2008
D. 2009

Answer : B


8. How many times England won cricket world cup ?


A. 1

B. 2
C. 3
D. 0

Answer D


9. How many times India won cricket world cup ?


A. 2

B. 3
C. 4
D. 0

Answer : A


10. How many times Pakistan won cricket world cup ?


A. 1

B. 2
C. 3
D. 4

Answer : A


11. How many times Australia won cricket world cup ?


A. 2

B. 3
C. 4
D. 5

Answer : D


12. Who won first cricket world cup ?


A. India

B. England
C. West Indies
D. Pakistan

Answer : C


13. Who won 1987 cricket world cup ?


A. Australia

B. India
C. Pakistan
D. England

Answer : A


14. How many times south Africa won cricket world cup ?


A. 0

B. 1
C. 2
D. 3

Answer : A


15. Which country never won cricket world cup ?


A. India

B. Pakistan
C. Sri Lanka
D. New Zealand

Answer : D


16. When was first T20 cricket world cup held ?


A. 2006

B. 2007
C. 2008
D. 2009

Answer : B


17. Who won first T20 cricket world cup ?


A. Pakistan

B. Australia
C. India
D. England

Answer : C


18. Imran khan played for which country ?


A. India

B. Pakistan
C. England
D. Sri Lanka

Answer : B


19. Who has scored first double century in ODI ?


A. Sachin tendulkar

B. Wasim akram
C. Ricky pointing
D. Rohit sharma

Answer : A


20. Who has scored fastest century in ODI ?


A. Rohit sharma

B . virat kohali
C. AB De Villiers
D. Kapil dev

Answer : C




No comments:

Post a Comment