Wednesday, October 17, 2018

Fill in the blanks English

1. -------- deeply

A. Breath
B. Breathe
C. None of these

Answer : B
Explanation : breath is a noun and breathe is verb .

2. --------- I use your car tomorrow please

A. Can
B. Could
C. None of these

Answer : B
Explanation : Here we used could because could is more polite than can .

3. Poverty and ---------  usually go together

A. Disease
B. Decease
C. None of these

Answer : A
Explanation : disease used for illness whereas decease used for death .

4. You and I must try to help ---------

A. Each other
B. One other
C. None of these

Answer : A
Explanation : each other refers to two people and one another refers to group of people .

5. Everest is the highest ------- in the world

A. Hills
B. Mountain
C. None of these

Answer : B
Explanation : a hill is the lower than a mountain .

6. We have a ------ from Russia who is staying with us

A. Guest
B. Host
C. None of these

Answer : A
Explanation : guest , a person who is invited .

7. ------ have you lived here

A. How long
B. How much time
C. None of these

Answer : A
Explanation : how long refers long period of time . and how much refers couple of hour

8. You can only choose ------- the white or black

A. Between
B. Among
C. None of these

Answer : A

9. Let the cat out the ------

A. Bag
B. Cart
C. None of these

Answer : A

10. He has a ------- interest in studying human psychology

A. Deep
B. Wide
C. None of these

Answer : A

11. This is the time that you need to ------ all your strength

A. Build
B. Muster
C. None of these

Answer : B
Explanation : muster means collect .

12. Please be patient . all your grievances will be ------

A. Solved
B. Settled 
C. None of these 

Answer : B
Explanation : settled means resolved .

13. Please don't ------- me when I am speaking 

A. Interrupted 
B. Interrupt 
C. None of these 

Answer : B

14. She had a -------- talk with her friend 

A. Heart to heart 
B. Hard to heart 
C. None of these 

Answer : A

15.  Adam is elder ------- James 

A. Than 
B. To 
C. None of these 

Answer : B 
Explanation : we use always elder with to not than .

16. Chris is older ------- Harris 

A. Than 
B. To 
C. None of these 

Answer : A 
Explanation : we use older with than .

17. I prefer tea  ------- coffee 

A. To 
B. Than 
C. None of these

Answer : A
Explanation : when we compare two noun then we use prefer with to .




No comments:

Post a Comment