• gk today quiz

    1. Which is the second highest mountain in the world ?

    Answer :  K2 also know as mount Godwin Austen .


    2. The headquarters of OPEC is in ?

    Answer : Vienna , Austria


    3. Japanese currency is know as ?

    Answer : yen


    4. Which is the largest city in Africa ?

    Answer : Lagos


    5. Water consists of  ?

    Answer : hydrogen and oxygen


    6. Where is London bridge located in USA ?

    Answer : lake havasu city , Arizona


    7. What is the study of fish ?

    Answer: ichthyology


    8. Who is the current chief justice of India ?

    Answer : Ranjan Gogoi


    9. Which country has most airports ?

    Answer : united States


    10. What is dittology

    Answer : double meaning


    11.where is the headquarters of NATO ?

    Answer : Belgium


    12. World blood donor day is observed on ?

    Answer : 14 June 


    13. What is the full form of NdRF?

    Answer : national disaster response force


    14. Google launches android 8.0 named as ?

    Answer : Oreo


    15. Teacher's day celebrate in India ?

    Answer : 5 September


    16. Galileo's low also know as ?

    Answer : low of inertia 


    17. Cholera was discovered by ?

    Answer : Robert koch


    18. How many players are in volleyball team ?

    Answer : Six 


    19. How many bits in IP address ?

    Answer : 32


    20. Facebook was banned by which country ?

    Answer : China







    No comments