Tuesday, October 23, 2018

India gk question

1. In which year Muslim league was founded ?

Answer : 1906

2. Sweat gland present in ?

Answer :Skin

3. Golkonda fort is located at ?

Answer : Hyderabad

4. Which one is smallest state of India ?

Answer : Goa

5. Why do star shine ?

Answer : Fusion reaction

6. What is study of map is called ?

Answer : Cartography

7. Nitrogen in atmosphere ?

Answer : 78 %

8. Hindi day celebrated on ?

Answer : 14 September

9. Lingraj temple situated at ?

Answer : Bhubaneswar

10. Fundamental rights from which articles ?

Answer : Article 14 - 18

11. Who is the founder of the swaraj party ?

Answer : chitranjan das

12. What is the currency of Myanmar ?

Answer : kyat

13. British rule was ended on which year ?

Answer : 1947

14. Where is tippu sultan masjid situated ?

Answer : Kolkata

15. Flag code of India ?

Answer : 2002

16. PV sindhu is ?

Answer : Badminton player

17. Who is the author of malgudi days ?

Answer : RK narayan

18. Golden Temple is situated on which river ?

Answer : Ravi river

19. Who is the first women chief minister in India ?

Answer : Sucheta kriplani

20. Which bank is first bank in India ?

Answer : Bank of Hindustan





No comments:

Post a Comment