Sunday, October 28, 2018

Ireland quiz questions

1. What is the currency of Ireland ?

A. Pound

B. Euro
C. Dollar
D. None of these

Answer : B


2. What is the capital of Ireland ?


A. Cork

B. Louth
C. Dublin
D. None of these

Answer : C


3. Ireland is in which continent ?


A. Asia

B. Africa
C. Europe
D. None of these

Answer : C


4. What is the most populous city in Ireland ?


A. Dublin

B. Cork
C. Belfast
D. None of these

Answer : A


5. Which is the longest river in Ireland ?


A. Suir river

B. Nore river
C. Shannon river
D. None of these

Answer : C


6. What is the highest mountain in Ireland called ?


A. Galtymore

B. Arderin
C. Brandon
D. Carrauntoohil

Answer : D


7. How many counties are there in Ireland ?


A. 28

B. 29
C. 32
D. 33

Answer : C


8. Which is the biggest province in Ireland ?


A. Munster

B. Ulster
C. Leinster
D. None of these

Answer : A


9. What is the national flower of Ireland ?


A. Rose

B. Shamrock
C. Lotus
D. None of these

Answer : B


10. What is the national animal of Ireland ?


A. Lion

B. Tiger
C. Red deer
D. None of these

Answer  : C




No comments:

Post a Comment