• mp gk previous year question

    1. Which is the state bird of Madhya Pradesh ?

    A. Peacock

    B. Dudhraj
    C. Pigeon
    D. None of these

    Answer : B


    2. Where is roop Singh stadium situated in Madhya Pradesh ?


    A. Indore

    B. Bhopal
    C. Gwalior
    D. Satna

    Answer : C


    3. How many districts are there in Madhya Pradesh ?


    A. 49

    B. 50
    C. 51
    D. 52

    Answer : D


    4. Where is the high court of Madhya Pradesh situated ?


    A. Indore

    B. Gwalior
    C. Bhopal
    D. Jabalpur

    Answer : D


    5. Which is the state sport of Madhya Pradesh ?


    A. Cricket

    B. Malkhamb
    C. Tennis
    D. Badminton

    Answer : B


    6. Where was atal bihari vajapayee born ?


    A. Indore

    B. Bhopal
    C. Gwalior
    D. Morena

    Answer : C


    7. Where is holkar cricket stadium situated ?


    A. Indore

    B. Bhopal
    C. Gwalior
    D. Rewa

    Answer :  A


    8. Which state lies to the west of Madhya Pradesh ?


    A. Rajasthan

    B. Gujrat
    C. Mumbai
    D. Punjab

    Answer : B


    9. Which is the longest river in Madhya Pradesh ?


    A. Narmada river

    B. Ganga river
    C. Sone river
    D. Betwa river

    Answer : A


    10. The famous singer lata mangeshkar was born in which place ?


    A. Khandwa

    B. Indore
    C. Gwalior
    D. Bhopal

    Answer : B


    11. Who was the first governor of Madhya Pradesh ?


    A. Pandit Ravi Shankar shukla

    B. Shankar dayal sharma
    C. Dr pattabhi sitaramayya
    D. P. V dixit

    Answer : C


    12. What is the literacy of Madhya Pradesh as per census of 2011 ?


    A. 70.60 %

    B. 76.60 %
    C. 73.80 %
    D. 75 .65 %

    Answer : A


    13. Which Indian leader was not born in Madhya Pradesh ?


    A. B. R Ambedkar

    B. Shankar dayal sharma
    C . Mohandas karam chand Gandhi
    D. Chandrasekhar azad

    Answer :  C


    14. From where the Sindhi newspaper  farz is published ?


    A. Gwalior

    B. Bhopal
    C. Indore
    D. Rewa

    Answer : B


    15. Which is the largest city in Madhya Pradesh ?


    A. Bhopal

    B. Gwalior
    C. Indore
    D. Rewa

    Answer : C








    No comments