Monday, October 22, 2018

Nepal gk questions

1. Which is the highest mountain in Nepal ?

A. Makalu
B. Nuptse
C. Mount Everest

Answer : C

2. What is the currency of Nepal ?

A. Rupee
B. Dollar
C. Pond

Answer : A

3. What is the capital of Nepal ?

A. Pokhara
B. Kathmandu
C. Butwal

Answer : B

4. How many States in Nepal ?

A. 3
B. 4
C. 7

Answer : C

5. What is the national animal of Nepal ?

A. Cow
B. Peacock
C. Eagle

Answer : A

6. Who is the current prime minister of Nepal ?

A. Khadga Pradesh oli
B. Girija prashad koirala
C. Sher bahadur deuba

Answer : A

7.  Largest population city in Nepal ?

A. Kathmandu
B. Pokhara
C. Janakpur

Answer : A

8. When Nepal celebrate independence day ?

A. 20 November
B. 21 December
C. 25 December

Answer : B

9. When was Nepal bank limited established ?

A. 15 November 1937
B. 15 November 1940
C. 15 November 1945

Answer : A

10. Which one is the largest lake of Nepal ?

A. Phewa lake
B. Rara lake
C. Begnas lake

Answer : B

No comments:

Post a Comment