Sunday, October 14, 2018

number series for ibps exam , SBI and other government exam

1.      1, 3 , 5 , 7 , ?
A. 0
B. 1
C. 9
D. 10
Answer : C

2.        2 , 4 , 8 , 16 , ?

A. 28
B. 26
C. 30
D. 32

Answer : D

3.      9 , 12 , 15 , 18 , 21 , 24 , ?

A. 25
B. 26
C. 27
D. 28

Answer : C

4.       1 , 3 , 5 ,7 , 9 , 11 , ?

A. 12
B. 13
C. 14
D. 15

Answer : B

5.      3 , 4.5 , 6 , 7.5 , ?

A. 8.5
B. 8
C. 9
D. 10

Answer : C

6.       1 , 8 , 27 , 64 , ?

A. 120
B. 125
C. 126
D. 127

Answer : B

7.      5 , 10 , 20 , 40 , ?

A. 80
B. 85
C. 90
D. 100

Answer : A

8.      21 , 23 , 27 , 35 , ?

A. 49
B. 50
C. 51
D. 52

Answer : C

9       8 , 15 , 22 , 29 , ?

A. 36
B. 37
C. 38
D. 39

Answer : A

10.     9 , 7.5 , 6 , 4.5 , ?

A. 3.5
B. 3
C. 4
D. 2

Answer : B

11.     5 , 10 , 15 , 20 , ?

A. 20
B. 25
C. 30
D. 0

Answer : B

12.     7 , 9 , 13 , 19 , ?

A. 26
B. 27
C. 28
D. 29

Answer : B

13.     4 , 2 , 2 , 3 , 6 , ?

A. 13
B. 14
C. 15
D. 16

Answer: C

14.       9 , 14 , 21 , 32 , 45 , ?

A. 60
B. 61
C. 62
D. 63

Answer : C

15.       4, 16 , 26 , 34 , 40 , ?

A. 42
B. 44
C. 45
D. 46

Answer : B






No comments:

Post a Comment