. One word substitution - General knowledge

Monday, October 1, 2018

One word substitution

1. Amnesia

Answer : loss of memory .


2. Anonymous 

Answer : A letter or document which doesn't bear the name it its writer .


3. Anatomy 

Answer : scientific study of the structure of animal bodies .


4. Aquatic 

Answer : a plant that grows in water 


5. Biography 

Answer : the life history of a person written by another .


6. Bond 

Answer : Agreement


7. Bureaucracy

Answer : A government in which all power is controlled by the officials .


8. Brittle 

Answer : That breaks easily


9. Bibliophile 

Answer : A person who loves or collect books .


10. Beverage 

Answer : Any type of drink except water


11.  Bearer 

Answer : A person who carries a letter .


12 .  Cannibal 

Answer : one who eats human flesh .


13. credulous 

Answer : A person who is too ready to believe .


14. Cosmonaut 

Answer : A traveller through the universe .


15.  Democracy 

Answer : Government by the representative of the people .


16. Decade 

Answer : A period of ten years .


17. Dilemma 

Answer : Situation in which one has to choose between two things . 


18. Demography 

Answer : Study of statistics of birth , death , disease .


19. Epitaph 

Answer :  words written on a tombstone .


20. Emigrant 

Answer : one who goes to settle in a foreign country .


21. Extempore 

Answer : A speech without preparation .


22. Garrulous 

Answer : one who talks too much .


23. glutton 

Answer : one who eats too much .


24. Illegible

Answer : which cannot be read .


25. Taciturn 

Answer : A person who talks very little .






No comments:

Post a Comment

About