. Pakistan gk - General knowledge

Wednesday, October 24, 2018

Pakistan gk

1. Who is the current prime minister of Pakistan ?

A. Nawaz Sharif
B. Imran khan
C. Ashif Ali

Answer : B

2. What is the currency of Pakistan ?

A. Rupee
B. Pond
C. Dollar

Answer : A

3. What is the capital of Pakistan ?

A. Karachi
B. Lahore
C. Islamabad

Answer : C

4. What is the national language of Pakistan ?

A. Urdu
B. Pashto
C. Persian

Answer : A

5. What is the most populous city in Pakistan ?

A. Lahore
B. Karachi
C. Multan

Answer : B

6. What is the national sports of Pakistan ?

A. Football
B. Field hockey
C. Badminton

Answer : B

7. Who is the first prime minister of Pakistan ?

A. Muhammad Ali bogra
B. Feroz khan noon
C. Liaquat ali khan

Answer : C

8. What is the national animal of Pakistan ?

A. Lion
B. Markhor
C. Elephant

Answer : B

9. What is the national flower of Pakistan ?

A. Lotus
B. Jasmine
C. Rose

Answer : B

10. When did Pakistan win the cricket world cup ?

A. 1983
B. 1992
C. 1996

Answer : B

11. Which one is the longest river in Pakistan ?

A. Chenab
B. Jhelum
C. Indus river

Answer : C

12. Who won first hockey world cup ?

A. India
B. Pakistan
C. Australia

Answer : B

13. How many times Pakistan won hockey world cup ?

A. 3
B. 2
C. 4

Answer : C

14. When did Pakistan win first hockey world cup ?

A. 1971
B. 1972
C. 1970

Answer : A

15. When Pakistan celebrates its independence day ?

A. 13 august
B. 14 august
C. 15 august

Answer : B


No comments:

Post a Comment

About