Thursday, October 25, 2018

science gk question

1. Vibration is also known as ?

A. Vibratory motion
B. Translatory motion
C. Oscillatory motion
D. None of these

Answer : C

2. Sound cannot travel through ?

A. Air
B. Vacuum
C. Water
D. None of these

Answer : B

3. Phosphorus is stored in ?

A. Water
B. Alcohol
C. Kerosene
D. None of these

Answer : A

4. Lactobacillus is commonly found in ?

A. Curd
B. Cake
C. Bread
D. None of these

Answer : A

5. The metal found in liquid state is ?

A. Iron
B. Gold
C. Mercury
D. None of these

Answer : C

6. CNG stands for ?

A. Combined natural gas
B. Compressed natural gas
C. Confirmed natural gas
D. None of these

Answer : B

7. Cell discovered by ?

A. Faraday
B. Robert hooke
C. Marie Curie
D. None of these

Answer : B

8. Rainbow is natural phenomenon showing ?

A. Reflection
B. Refraction
C. Dispersion
D. Diversion

Answer : C

9. Greenhouse gases includes ?

A. Co2 , methane , nitrous oxide
B. Co2 , argon , nitrous oxide
C. Co2 , methane ,  chlorine
D. Co2 , methane , phosphorus

Answer : A

10. The least dense planet in solar system ?

A. Earth
B. Saturn
C. Mars
D. Jupiter

Answer : B

11. SI system was introduced in ?

A. 1950
B. 1955
C. 1960
D. 1965

Answer : C

12. The first organ to be transplanted was ?

A. Heart
B. Brain
C. Liver
D. None of these

Answer : A

13. Washing soda also known as ?

A. Calcium carbonate
B. Calcium bicarbonate
C. Sodium carbonate
D. None of these

Answer : C

14. The chemical name of quartz ?

A. Silicon dioxide
B. Calcium carbonate
C. Calcium bicarbonate
D. None of these

Answer : A

15. Kilowatt is the unit of ?

A. Voltage
B. Power
C. Current
D. None of these

Answer : B








No comments:

Post a Comment