. science quiz questions - General knowledge

Monday, October 29, 2018

science quiz questions

1. Energy of sun is produced by ?

A. Nuclear fusion

B. Nuclear fission
C. Oxidation
D. None of these

Answer : A


2. Space between earth and moon is know as ?


A. Nebula

B. Cislunar
C. Fulalunar
D. None of these

Answer : B


3. Which planet is also called evening star ?


A. Mars

B. Earth
C. Venus
D. None of these

Answer : C


4. How much time moonlight to reach earth ?


A. 1.3 second

B. 2 second
C. 3 second
D. None of these

Answer : A


5. How much time sunlight takes to reach earth ?


A. 7 minutes

B. 8 minutes and 20 sec
C. 9 minutes and 20 sec
D. None of these

Answer : B


6. Which is the largest satellite of solar system ?


A. Titan

B. Europa
C. Ganymede
D. None of these

Answer : C


7. Ganymede natural satellite of which planet ?


A. Mars

B. Jupiter
C. Venus
D. None of these

Answer : B


8. Theory of black hole was enunciated by ?


A. H khurana

B  C .V Raman
C. S . Chandrasekhar
D. None of these

Answer : C


9. Which is the closest planet to sun ?


A. Venus

B. Mercury
C. Mars
D. Earth

Answer : B


10. Which waves have highest frequency ?


A. Gamma rays

B. Ultraviolet rays
C. Infrared rays

Answer : A


11. The measure of Star's brightness is called its ?


A. Visual binary

B. Magnitude
C. Altitude
D. None of these

Answer : B


12. The beta particle are fast moving


A. Electrons

B. Protons
C. Neutrons
D. None of these

Answer : A


13. Which planet has the maximum number of satellite ?


A. Venus

B. Jupiter
C. Mars
D. Moon

Answer : B


14. Which metal is known as  quicksilver ?


A. Copper

B. Mercury
C. Iron
D. None of these

Answer : B


15. atomic number of sodium ?


A. 9

B. 10
C. 11
D. 12

Answer : C






No comments:

Post a Comment

About