Monday, October 1, 2018

SSC gk questions

1. The first indian governor of rbi ?

Answer : C.d deshmukh


2. Judge : justice : censor : ?

A. Freedom 

B. Entertainment

C. Halls

D. None of these

Answer : B



3. on which continent is Japan located ?

Answer : Asia


4. On which continent is India located ? 

Answer : Asia 


5. In which continent is America located ?

Answer : North America


6. Which country has the highest population ?

A. India 

B. China 

C. United States

D. Pakistan


Answer :  B 


7. Is caustic soda an acid or alkali ?

Answer : alkali


8. Is oxygen lighter or heavier than air ?

Answer : Slightly heavier


9. What instrument is used to measure blood pressure ?

Answer : sphygmomanometer


10. How many bone in the human spin ?

A. 29

B. 30 

C. 33

D. 34

Answer : C


11. Which climate region has the least temperature range ?

Answer : Equatorial region


12. Which is the lightest gas ?

A. Hydrogen 

B. Nitrogen 

C. Carbon dioxide

D. None of these

Answer : A


13. Since when has united States been a member of the united Nations ? 

Answer : 1945


14. Which metal is found in plaster of paris ?

Answer : Calcium


15. What is lunar sea ?

Answer :  a dark plain on the moon


16. Super nova is ?

Answer : dying star


17. Which acid present in lemon ?

Answer : citric acid


18. Which country has no cinema theatres ?

Answer : Saudi Arabia


19. Which country has second highest population ?

Answer : India 


20. Who is the winner of Asia cup 2018 ?

A. Pakistan

B. India 

C. Afghanistan

D. Bangladesh

Answer : B







No comments:

Post a Comment