Sunday, October 28, 2018

Synonyms question for bank exam

1. Ignite
A. Strike
B. Light
C. Storm
D. None of these

Answer : B

2. Malaise
A. Lassitude
B. Altitude
C. Large
D. None of these

Answer : A

3. Rectify
A. Provoke
B. Correct
C. Device
D. None of these

Answer : B

4. Perpetual
A. Temporary
B. Unlike
C. Uninterrupted
D. None of these

Answer : C

5. Affected
A. Senile
B.  Pretentious
C. Garrulous
D. None of these

Answer : B

6. Amplify
A. Simplify
B. Malign
C. Magnify
D. None of these

Answer : C

7. Dispel
A. Castigate
B. Drive away
C. Degrade
D. None of these

Answer : B

8. Manifest
A. Reveal
B. Incorporate
C. Divest
D. None of these

Answer : A

9. Enumerate
A. Itemize
B. Reach
C. Read
D. None of these

10. Abstain
A. Damage
B. Agree
C. Refrain
D. None of these

Answer : C

11. Regime
A. Government
B. Loss
C. food
D. None of these

Answer : A

12. Amid
A. Between
B. Fast
C. care
D. None of these

Answer : A

13. Arbitrary
A. Unreasonable
B. Cure
C. Haphazard
D. Both A & C

Answer : D

14. Friction
A. Abrasion
B. Disarray
C. Dissent
D. None of these

Answer : A

15. Vast
A. Huge
B. Massive
C. Immense
D. All

Answer : D




No comments:

Post a Comment