Monday, November 12, 2018

acronym in math

Some common and popular acronym which are commonly used in study .

1.  H . C . F  stands for ?
Answer :  Highest Common factor 

2.  L . C . M stands for ?

Answer :  Lowest Common Multiple

3.  C . P  stands for ?
Answer :  Cost price  is a full form of c .p which is used in maths profit loss questions .

4.  S . P stands for ?
Answer :  Selling price  
Which is also used in profit loss maths questions .

5.   BODMAS stands for ?
Answer : Brackets Order Division Multiply Add Subtract

6.  C . I stands for ?
Answer :  Compound interest 

7.  L . H . S  Stands for ?
Answer :  Left hand side of an equation 

8.   R . H . S  Stands for ?
Answer : Right Hand side of an equation 

9. R . M . S  Stands for ?
Answer :   Root mean  Square 

10.     A .M  Stands for ?
Answer :  Arithmetic Mean








No comments:

Post a Comment