Friday, November 2, 2018

Antonyms list

Direction : in the following questions choose the word opposite in meaning to the
Given word .

1. Florid

A. Weak
B. Pale
C. Monotonous
D. Ugly

Answer : B


2. Evanescent

A. Imminent
B. Permanent
C. Pervasive
D. None of these

Answer : B


3. Abrupt

A. Spongy
B. Smooth
C. Sudden
D. None of these

Answer : B


4. Obscure

A. Hidden
B. Obvious
C. Zealous
D. None of these

Answer : B


5. Exaggerate

A . Abundance
B. Excerpt
C. Extravagant
D. Understate

Answer : D


6. Abstain

A . Repel
B. Disgrace
C. Indulge
D. Dismiss

Answer : C


7. Inclement

A . Radical
B. Mild
C. Harsh
D. None of these

Answer : B


8. Demand

A . supply
B. Claim
C. Request
D. None of these

Answer : A


9. Superfluous

A. Essential
B. Excess
C. Unwanted
D. Necessary

Answer : D


10. Knack

A. Talent
B. Dullness
C. Balance
D. None of these

Answer : B


11. Evolve

A. Withdraw
B. Withhold
C. Suspend
D. Stop

Answer : D


12. Zenith

A. Climax
B. Crisis
C. Nadir
D. None of these

Answer : C


13. Insipid

A. Tasty
B. Colourful
C. Dull
D. None of these

Answer : A


14. Formal

A. Heedful
B. Plain
C. Informal
D. None of these

Answer : C


15. Bizarre

A. Ridiculous
B. Ordinary
C. Comical
D. None of these

Answer : B







No comments:

Post a Comment