Thursday, November 15, 2018

common idioms questions

1. The green eyed monster means -
A. The creature of the sea
B. An animal with green eye
C. Personal jealousy
D. To get in to trouble

2. To burn one's finger means -
A. to have a buning sensation at the tips of one's fingers
B. to undergo suffering heroically for one's principles
C. he behave as if one is very great
D. to be lucky

3. To end in smoke means -
A. to die of cancer caused by smoking
B. To end without providing any practical result
C. Cause others to become disheartened
D. To risk everything in single venture

4. To catch a tarter means -
A. To deal with person who is more than one's match
B. to catch a dangerous person
C.To meet with disaster 

D. None of these

5. A wet blanket means -
A. A man who is always drunk
B.to wear black and white clothes
C. A person who ends conversation

D. None of these

6. To cry wolf means -
A. to turn pale
B. to keep off starvation
C. to give false alarm
D. to listen eagerly

7. to be on the horns of a dilemma -
A. to be jinxed
B. to be in a fix
C. to be utterly sore
D. to be confused 

8. to push somebody to the wall -
A. to humiliate him
B. to defeat him
C. to hackle him
D. to knock him down 

9. to be under a cloud  -
A. to be hidden
B. to be suspicious
C. to be in disgrace
D. to be in the dark

10. a wild goose chase means -
A. Fruitful hunting
B. futile search
C. Ideal seeking
D. genuine effort 

Answer :
1. C
2. C
3. C
4. B
5. B
6. C
7. A
8. B
9. C
10. B
















No comments:

Post a Comment