• Computer science objective questions

    1. Which is the smallest of these data capacities ?

    A. 2 kB

    B. 3000 bytes
    C. 1 MB
    D. None of these

    Answer : A


    2. What type of a storage is a HDD ?


    A. Magnetic

    B. Solid static
    C. Optical
    D. None of these

    Answer : A


    3. HDD stands for ?


    A. High disk drive

    B. Hard disk drive
    C. High desk drive
    D. None of these

    Answer : B


    4. SSD stands for ?


    A. Super storage disk

    B. Super strong device
    C. Solid state device
    D. None of these

    Answer : C


    5. What type of storage is a ssd ?


    A. Optical

    B. Solid state device
    C. Magnetic
    D. None of these

    Answer : B


    6. The body of a c++ function is surrounded by ?


    A.  Curly brackets

    B. Angel brackets
    C. Square brackets
    D. None of these

    Answer : C


    7. The loosest type of coupling is ?


    A. Data coupling

    B. Control coupling
    C. External coupling
    D. None of these

    Answer : A


    8. Which of the following are not filter program ?


    A. Date

    B. Sort
    C. Cat
    D. Grep

    Answer :  A


    9. Val is a well known ?


    A. Real time language

    B. Data flow language
    C. Command language
    D. None of these

    Answer : B


    10. Fence register is used for  ?


    A. Memory protection

    B. File protection
    C. CPU protection
    D. None of these

    Answer : A






    No comments