Thursday, November 1, 2018

Ssc One word substitution

1. The study of biology in terms of quantity -
Answer : biometry

2. The art of compelling dictionaries -

Answer : lexicography

3. The study of poison -

Answer : toxicology

4. The study of ancient writing -

Answer : palaeography

5. An inscription on tomb -

Answer : Epitaph

6 . A word or term out of use -

Answer : Obsolete

7. A cure for all disease -

Answer : panacea

8. A summary of a book -

Answer : Epitome

9. A poem of 14 lines -

Answer : Sonnet

10. The study of languages -

Answer : philology

11. The study of mountain -

Answer : Oralogy

12. A person who is pure and clean -

Answer : Immaculate

13. A animal story with moral -

Answer : Fable

14. A large crowd of people -

Answer : Throng

15. The study of teeth -

Answer : odontology

16. An exact copy -

Answer : facsimile

17. The act of killing a king ?

Answer : Regicide

18. A person who is new to a profession -

Answer : Novice

19. A small group of people -

Answer : oligarchy

20. The scientific study of election -

Answer : Psephology



No comments:

Post a Comment