Sunday, November 18, 2018

Top 20 gk questions

Some common and important gk questions which are helpful for competitive exam 

1. Airship is a ________ than aircraft ?
Answer : Airship is a lighter than aircraft 

2. Air pollution occur ?
Answer : Air pollution occur when wastes dirty the air .

3. Which is the northernmost state of the USA ?
Answer : Alaska

4. Australia day is celebrated on ?
Answer :  26 January

5. Azurite is a ?
Answer : Azurite is a mineral that contains copper .

6.  only mammal that can fly ?
Answer : Bat

7.  study of plants called ?
Answer : Botany

8. Candlemas is a Christian holiday celebrated annually on ?
Answer :  2 February

9. What is the study of maps called ?
Answer : Cartography

10. Which is the fastest dog in the world ?
Answer : Greyhound

11. What is silent acting is called ?
Answer : Mime

12. study of animal is called ?
Answer : Zoology

13. Which country is largest producer of coffee ?
Answer : Brazil

14. Which country is largest producer of tea ?
Answer : China

15. Which building  is 6 inches bigger in summer ?
Answer : The Eiffel tower

16. How many alphabets are there in English  ?
Answer : 26

17.   Study of trees is called ?
Answer :  Dendrology

18. Study of kissing is called ?
Answer :  philematology 

19. Which is the fastest animal ?
Answer : Cheetah

20. ESA stands for ?
Answer : European space agency

























No comments:

Post a Comment