• Latest gk India part 1

    Some important gk questions based on current affairs which are helpful for your upcoming exam like ssc cgl , mpsc , ibps and other government exam .

    1. Who is the current chief minister of puducherry ?
    A. Trivendra rawat
    B. Nitesh Kumar
    C. V. Narayanasamy
    D. None of these

    Answer. C

    2. Statue of unity located in which state ?
    A. Rajasthan
    B. Maharashtra
    C. Madhya Pradesh
    D. Gujarat

    Answer. D

    3. Where is the headquarters of niti Aayog ?
    A. Mumbai
    B. New Delhi
    C. Jaipur
    D. Lucknow

    Answer. B

    4. chairman of niti Aayog  ?
    A. Urjit Patel
    B. Narendra modi
    C. Vishnu Kant 
    D. None of these

    Answer. B

    5.  current Chief election commissioner of India is -
    A. O. P . Rawat
    B. M. Kant 
    C. Sunil Arora
    D. None of these

    Answer. C

    6. Who is the current chairperson of Telecom Regulatory Authority of India ( TRAI ) ?
    A. R.S Sharma
    B. Sunil kumar
    C. Rajesh tondon
    D. None of these

    Answer. A

    7. Who is the current governor of RBI ?
    A. Urjit Patel
    B. Shaktikanta das 
    C. M. Raghurajan
    D. None of these

    Answer. B

    8. Who is the winner of miss universe 2018 ?
    A. Manushi chillar
    B. Catriona Gray
    C. Rachel peters
    D. None of these

    Answer. B

    9. When was the SEBI Established ?
    A. 1987
    B. 1990
    C. 1991
    D. 1992

    answer. D

    10. Who is the current chief minister of Madhya Pradesh ?
    A. Shivraj singh
    B. Kamalnath
    C. Ashok gahlot
    D. None of these

    Answer. B

    11. Kanha National Park located in which state ?
    A. Rajasthan
    B. Gujarat
    C. Madhya Pradesh
    D. Bihar

    Answer. C

    12. What does ECGC Stands For ?
    A. Export Credit Guarantee Corporation 
    B. Export Credit Global Corporation
    C. Export Care Guarantee Council
    D.  None of these

    Answer. A

    13. The pradhan mantri Awas Yojana Programme Launched by ?
    A. MANREGA
    B. Ministry of Housing and urban Poverty Alleviation ( MOHUPA )
    C. Ministry of Finance
    D. Niti Aayog

    Answer. B

    14. Civil Service Day is Celebrated in India on ?
    A. 25 December
    B. 26 January
    C. 15 August
    D. 21 April

    Answer. D

    15. Who is the current Law Minister of India ?
    A. Ravi Shankar Prasad
    B. Kiran bedi
    C. Rajnath Singh
    D. Sushma Swaraj

    Answer. A

    16 . Chief minister of Telangana is - 
    A. K ChandraShekar Rao
    B. S. M Krishna
    C. Jagadish Shettar
    D. None of these

    Answer. A

















































    No comments