• Mcq on management information system

    Some important multiple choice questions on management information system ( MIS) -

    1. HDMS Stands For -
    A. Hierarchy Database Management System
    B. Hierarchy Digital Manage System
    C. None of these

    Answer . A

    2. OAS Stands For -

    A. Office Area System
    B. Office Automatic System
    C. None of these

    Answer. B

    3. Office Automation System Used by Senior manager -

    A. True
    B. False
    C. None of these

    Answer. B

    4. Management Science Models are Based on Mathematical Formulae -

    A. True
    B. False
    C. None of these

    Answer. B

    5. MIS System Always Refers to -

    A. Computer System and Manual System
    B. Computer system only
    C. None of these

    Answer. A

    6. The Information Of MIS Comes From -

    A. External Resource
    B. Internal Resource
    C. Both ( A ) & ( B )

    Answer. C

    7. The Flow Of Information Through MIS Is -

    A. Structure Dependent
    B. Need Dependent
    C. None of these

    Answer. B

    8. MIS Enables Decision Maker to Give Only a Re - Active Response to a Business Solution -

    A. False
    B. True
    C. None of these

    Answer. A

    9. The Different Type of Data Processing Are -

    A. Online , Real time
    B. Batch , Online , Real time
    C. None of these

    Answer. B

    10. A Combination Of Human and Computer Based Resources Which Result In Collection and Use Of Data For  Purpose Of Efficient Management and Business Planning Is Know As One Of The Following -

    A. Decision Support System ( DSS )

    B. Management Information System
    C. None of the Above 

    Answer. B

    11. ESS Stands For -

    A. Executive Support System 
    B. Energy Support System 
    C. None of the Above

    Answer. A

    12. In MIS Marketing Is an Activities Sub System -

    A. True
    B. false
    C. None of the Above

    Answer. B

    13. Data Warehousing is a Support to One Of The Following -

    A. Management Information System ( MIS )
    B. Decision Support System ( DSS )
    C. None of the Above

    Answer. B

    14. ______ Normally Found In a Manufacturing Organization will not be suitable in the Service Sector -

    A. MIS
    B. DSS
    C. None of these

    Answer. A

    15. Database Is Pivotal to -

    A. MIS
    B. RDMS
    C. None of these

    Answer. A

    16. How many Steps In Prototyping Process -

    A. Two
    B. Four
    C. Six
    Answer. B

    17. EIS Provides access to Historical Data This is its -

    A. Benefits
    B. Capability
    C. None of these

    Answer. B

































































    No comments