• Quiz on computer

    Some important computer awareness questions asked in previous year ibps exam and also helpful for upcoming exam .

    1. Which part of The Computer is used For Calculating and Comparing ?

    A. ALU

    B. Control Unit

    C. Disk Unit

    D. None of these


    Answer. A


    2. A Group Of a Four bits is Called a ______

    A. Bytes

    B. Nibble

    C. Megabytes

    D. None of these


    Answer. B


    3. Which one is the Correct Order ?

    A. KB > MB > GB > TB

    B. KB > MB > TB > GB

    C. KB < MB < GB < TB

    D. None of these


    Answer. C


    4. One terabytes is Equal to how many GB ?

    A. 100 GB

    B. 1024 GB

    C. 10 GB

    D. None of these


    Answer. B


    5. OSS Stands For ?

    A. Open Source Software 

    B. Open Signal System 

    C. Open Slow System 

    D. None of these


    Answer. A


    6. _______ Software Creates a Mirror Image Of The Entire Hard Disk , Including The Operating system , Application , Files and Data ?


    A. Operating System 

    B. Backup Software 

    C. Utility Programs

    D. Driver Imaging


    Answer. D


    7. Which Of The Following Uses a Handheld Operating System ?


    A. A Supercomputer 

    B. A Personal Computer

    C. Personal Digital Assistant ( PDA )

    D. None of these


    Answer. C


    8. Which Of The Following  is Not a Binary Number ?


    A. 011

    B. 001

    C. 012

    D. None of these


    Answer. C


    9. The Indentation On CDs and DVDs are Called ?


    A. Pits

    B. tracks

    C. Lands

    D. None of these


    Answer. A


    10. DPI Terms used For ?


    A. Printing Speed

    B. Printing Quality

    C. Image Quality

    D. Both ( B ) and ( C )


    Answer. D


    11. The Distance Between Two Pixel is know as ?


    A. Resolution

    B. DPI

    C. Dot Pitch

    D. None of these


    Answer. C


    12. Which Of The Following is Not Anti Virus Software ?


    A. Oracle

    B. AVG

    C. Quick heal

    D. None of these


    Answer. A


    13. _____ Is The Process Of Carrying Out Commands ?


    A. Executing

    B. Fetching

    C. Decoding

    D. None of these


    Answer. A


     14. Telnet Is a ______ based Computer Protocol ?


    A. Sound

    B. Image

    C. Text

    D. None of these


    Answer. C


    15. What is a Modem Connected to ?


    A. Processor

    B. Printer

    C. Motherboard

    D. Telephone line


    Answer. D

















    No comments