Quiz on Ukraine

Some common and important general knowledge questions about Ukraine which are listed below -

1. Ukraine located in which continent ?

A. Asia

B. Africa

C. Europe

D. None of these


Answer. C


2. What is the capital of Ukraine ?

A. Mexico

B. Kiev

C. Paris

D. None of these


Answer. B


3. What is the official currency of Ukraine ?

A. Hryvnia

B. Euro

C. Dollar

D. None of these


Answer. A


4. What is the country calling code of Ukraine ?


A. + 1

B. + 380

C. + 49

D. None of these


Answer. B


5. Which is the largest city in Ukraine ?


A. Kiev

B. Odessa

C. Dnipro

D. None of these


Answer. A


6. What is the national birds of Ukraine ?


A. Owl

B. Penguin

C. Stork

D. None of these


Answer. C


7. What is the official language of Ukraine ?


A. English

B. Spanish

C. Ukrainian

D. None of these


Answer. C


8. Who is the current prime minister of Ukraine ?


A. Vitold fokin

B. Volodymyr Groysman

C. Leonid kuchma

D. None of these


Answer. B


9. Which is the highest mountain in Ukraine ?


A. Hoverla

B. Pip Ivan

C. Rebra

D. None of these


Answer. A


10. Which sport is most popular in Ukraine ?


A. Cricket

B. Football

C. Badminton

D. None of these


Answer. B














0 Comments:

Post a Comment