Gk questions and answers

General knowledge important topic for competitive exam like railway , ssc , bank , mpsc , rpsc , upsc and other government exam .
Here are some important questions set on general knowledge which are listed below .

• Gk quiz set 1

• Gk quiz set 2

• Gk quiz set 3

• Gk quiz set 4

• Gk quiz set 5

• Gk quiz set 6

• Gk quiz set 7

• Gk quiz set 8

• Gk quiz set 9

• Gk quiz set 10

• Gk quiz set 11

• Gk quiz set 12

• Gk quiz set 13

• Gk quiz set 14

Some memory based gk questions which are listed below - 

1. World environment day is celebrated on - 


A. 10 December

B. 5 June 
C. 1 may
D. None of these

Answer. B


2. Akbar nama written by -


A. Abul fajal

B. Bana bhatt
C. Kalidas
D. None of these

Answer. A


3. How many player played in net ball - 


A. 5

B. 6
C. 7
D. 9

Answer . C


4. When east India company came to India in which year 


A. 1530

B. 1600
C. 1650
D. None of these

Answer. B


5. What is the flag code of India - 


A. 2002

B. 2004
C. 2008
D. None of these

Answer. A


6. Who built fatheh pur sikri - 


A. Akbar 

B. Humayun
C. Babar
D. None of these

Answer. A


7. How many mb in one GB - 


A. 1024 mb

B. 700 mb
C. 100 mb
D. None of these

Answer. A


8. The SI unit of electrical power is -


A. Kilowatt 

B. Joule
C. HP
D. None of these

Answer. A


9. Which country launched 5g network first -


A. Japan

B. South Korea
C. China
D. United States

Answer. B


10. Joint Military exercise between India and Nepal - 


A. Surya kiran

B. Varun
C. Shakti
D. None of these

Answer. A








0 Comments:

Post a Comment