English article fill in the blanks questions

Test your knowledge about fill in the blanks questions based on English articles like a , an , the .

Example - 


Here we are providing a fill in the blanks sentence based on multiple choice answer -

1. He is ______ very intelligent .
A. a
B. An
C. The 
D. None of these
Answer. A
Correct sentence -  He is a very intelligent .

2. In a fit of temper he tore up _____ sweet letter which his wife had written to him .
A. The
B. an
C. a
D. None of these
Answer. A
Hint 


3. ______ dinner given by the prime minister was excellent .
A. a
B. An
C. The
D. None of these
Answer. C

4. I was laying on _____ bed reading ____ book .
A. The , a
B. A , an
C. The , the
D. An , the
Answer. A

5. He will return after ____ hour .
A. The
B. An
C. a
D. None of these
Answer. B

6. Adam is _____ open minded man .
A. The
B. a
C. An
D. None of these
Answer. C

7. There are thirteen classrooms in ____ school .
A. The
B. An
C. a
D. None of these
Answer. A

8. Who invented _______ telescope .
A. An
B. The
C. a
D. None of these
Answer. B

9. Which is _______ longest river in united States .
A. a
B. An
C. The
D. None of these
Answer. C

10. I like to read comics in _______ evening .
A. The
B. An
C. a
D. None of these
Answer. A
Hint - Here ' in the evening ' write expression .

                 -  Exercise -


1. Please remember to _____ post letter today .
A. An
B. a
C. The
D. None of these

2. After knowing ____ truth they look the right decision in the matter .
A. a
B. An
C. The
D. None of these

3. She is learning _____ Russian language .
A. The
B. An
C. a
D. None of these

4. Silver is ____ very useful metal 
A. The
B. An
C. a
D. None of these

5. She lives in _____ hostel .
A. The
B. An
C. a
D. None of these

6. The cow has _____ tail .
A. The
B. a
C. An
D. None of these

0 Comments:

Post a Comment