• Nigeria quiz questions

    Today I am sharing a important gk questions on African country Nigeria so here I am providing a common knowledge about Nigeria like capital of Nigeria , currency , continent , biggest city e.t.c. 

    Some important general knowledge questions on Nigeria which are listed below - 


    1. What is the capital of Nigeria -

    A. Lagos 

    B. Abuja

    C. Capetown

    D. None of these

    Answer. B

    2. What is the country calling code of Nigeria -

    A. +91

    B. +125

    C. +234

    D. +97

    Answer. C 

    3. Nigeria located in -

    A. Eastern Africa

    B. Western Africa

    C. Southern Africa

    D. None of these

    Answer. B

    4. What is the official language of Nigeria -

    A. English

    B. France

    C. African

    D. Spanish

    Answer. A

    5. Which is the largest city in Nigeria -
    A. Kano

    B. Lagos

    C. Benin city 

    D. None of these

    Answer. B

    6. Who is the current President of Nigeria -

    A. Shehu Shagari

    B. Muhammad buhari

    C. Ernest Shonekan

    D. None of these

    Answer. B

    7. At present states are there in Nigeria - 

    A. 30

    B. 32

    C. 33

    D. 36

    Answer. D

    8. Which is the largest state of Nigeria by population - 

    A. Kano state

    B. Katsina state

    C. Lagos state

    D. None of these

    Answer. A

    9. Which is the largest state of Nigeria by area -

    A. Borno state

    B. Taraba state

    C. Niger state

    D. None of these

    Answer. C

    10. What is the national sports of Nigeria - 

    A. Cricket

    B. Football

    C. Badminton

    D. Hockey

    Answer. B


    11. National animal of Nigeria - 

    A. Tiger

    B. Peacock

    C. Eagle

    D. None of these

    Answer. C

    12. What is the national flower of Nigeria - 

    A. Rose

    B. Costus Spectabilis

    C. Lotus

    D. None of these

    Answer. B

    13. What is the currency of Nigeria - 

    A. Euro

    B. Dollar

    C. Rupee

    D. Nigerian Naira

    Answer. D

    14. Which is the biggest lake in Nigeria -

    A. Lagos lagoon

    B. Lake chad

    C. Oguta lake

    D. None of these

    Answer. A


    15. Which is the longest river in Nigeria -


    A. Benue river

    B. Niger river

    C. Yobe river 

    D. None of these

    Answer. B

    16. Nigeria shared border with how many countries - 

    A. 3

    B. 2

    C. 4

    D. 5

    Answer. C

    17. Which of the following language is not spoken in Nigeria - 

    A. English

    B. Edo

    C. Kanuri

    D. Spanish

    Answer. D

    18. Which language widely spoken in Lagos state - 

    A. Yuruba

    B. English

    C. French

    D. None of these

    Answer. A







    No comments