• 20 current affairs one liner for rrb ntpc

    Today I am sharing a very important general knowledge questions for your upcoming competitive exam like RBI assistant , bank clerk , upsc and other central government exam .

    In this post we are providing a 20 gk questions based on one liner .


    20 important one liner general knowledge questions which are listed below -


    1. Who is the new director of film and television institute of India ( FTII )


    Answer. Brajendra pal Singh


    2. 'Dreaming big' Autobiography of - 


    Answer. Sam pitroda


    3. Finance secretary of India in 2019 


    Answer. Rajiv Kumar


    4. FCAT Stands for 


    Answer - Film Certification Appellate Tribunal


    5. Current prime minister of Iraq is 


    Answer - Adil Abdul - Mahdi


    6. ITC Stands for 


    Answer. Imperial Tobacco Company of India 


    7. ITC Established in which year 


    Answer. 1910


    8. Who is the current CMD Of ITC India


    Answer. Sanjiv Puri



    9. Current foreign minister of India is 

    Answer. S jai Shankar

    10. Amitabh bacacan is nominated for which award

    Answer. Dada Shaheb Falke Puroshkar

    11. Recently The Best Fifa football award were held in which country 

    Answer - Itlay


    12. Who is Best player of FIFA world cup 2019

    Answer. Lionel messi

    13. The World first underwater military museum opened in which country 


    Answer. Jordan 

    14. Who is the cofounder of filp kart 

    Answer. Sachin bansal

    15. DRDO has Successfully tested air to air missile 

    Answer. AStra


    16. Who is the new Chief of Indian air force 

    Answer. Rakesh Kumar Singh Bhadauria 

    17. 55th ITEC Day celebrated in which country 

    Answer. Dhaka, Bangladesh

    18. Who is The current civil aviation minister of India 

    Answer. Hardeep Singh

    19. Which app has Recently launched by Delhi police For citizens 

    Answer. ' Tatpar ' App

    No comments