• Current affairs 22 September to 24 September

    Today I am providing a current affairs questions and answers .

    Important weekly current affairs questions which are listed below -

    Current affairs Mcqs - 


    1. Who is the President of magnolia in 2019

    A. Nambaryn Enkhbayar
    B. Punsalmaagiin ochirbat
    C. Khaltmaagiin Battulga
    D. None of these

    Answer. C


    2. In world Wrestling Championship 2019 Bajrang punia wins - 

    A. Gold medal
    B. Bronze Medal
    C. Silver Medal
    D. None of these

    Answer. B

    3. Amit panghal is related to which sports

    A. Wrestling
    B. Boxing
    C. Hockey
    D. Cricket

    Answer. A

    4. Recently which Indian short movie  nominated for Oscar 

    A. Hamid
    B. Motibagh
    C. Taandav
    D. None of these

    Answer. B

    5. The Best Drama series of 2019 in Emmay Award is - 

    A. Game of Thrones
    B. Black mirror
    C. Saturday night life
    D. None of these

    Answer. A

    6.  In India Next census will be held in which year 

    A. 2019
    B. 2020
    C. 2021
    D. 2022

    Answer. C

    7. Who is the current secretary General of united Nations 

    A. Nikki Haley
    B. Antonio Gutterres
    C. Ban - ki moon
    D. None of these

    Answer. B


    8. CCI Stands for 

    A. Common community idea
    B. Competition Commission of India
    C. Common communication idea
    D. None of these

    Answer. B

    9. 37th GST council meeting held in 

    A. New Delhi
    B. Goa
    C. Kolkata
    D. Mumbai

    Answer. B

    10. Recently ' E- SAATHI ' App launched in 

    A. Rajasthan
    B. Bihar
    C. Chandigarh
    D. Gujarat

    Answer. C

    11. Who is the new Coal Secretary of India .

    A. Anil Kumar jain
    B. Subash Roy
    C. P . C Arora
    D. None of these

    Answer. A



    No comments