Showing posts with label computer questions. Show all posts
Showing posts with label computer questions. Show all posts

Computer science objective questions

1. Which is the smallest of these data capacities ?

A. 2 kB

B. 3000 bytes
C. 1 MB
D. None of these

Answer : A


2. What type of a storage is a HDD ?


A. Magnetic

B. Solid static
C. Optical
D. None of these

Answer : A


3. HDD stands for ?


A. High disk drive

B. Hard disk drive
C. High desk drive
D. None of these

Answer : B


4. SSD stands for ?


A. Super storage disk

B. Super strong device
C. Solid state device
D. None of these

Answer : C


5. What type of storage is a ssd ?


A. Optical

B. Solid state device
C. Magnetic
D. None of these

Answer : B


6. The body of a c++ function is surrounded by ?


A.  Curly brackets

B. Angel brackets
C. Square brackets
D. None of these

Answer : C


7. The loosest type of coupling is ?


A. Data coupling

B. Control coupling
C. External coupling
D. None of these

Answer : A


8. Which of the following are not filter program ?


A. Date

B. Sort
C. Cat
D. Grep

Answer :  A


9. Val is a well known ?


A. Real time language

B. Data flow language
C. Command language
D. None of these

Answer : B


10. Fence register is used for  ?


A. Memory protection

B. File protection
C. CPU protection
D. None of these

Answer : A