Showing posts with label country wise quiz. Show all posts
Showing posts with label country wise quiz. Show all posts

Canada quiz

1. Which is the highest mountain in Canada ?

A. Mount Robson
B. Mount Joffre
C. Mount Logan

Answer : C

2. current prime minister of Canada ?

A. Paul martin
B. Stephen Harper
C. Justin Trudeau

Answer : C

3. What is the currency of Canada ?

A. Dollar
B. Rupees
C. Pond

Answer : A

4. What is the capital of Ontario ?

A. Ottawa
B. Toronto
C. Montreal

Answer : B

5. What is the capital of Canada ?

A. Vancouver
B.Calgary
C. Ottawa

Answer : C

6.  How many cities in Ontario ?

A. 49
B. 51
C. 53

Answer : B

7. What is the national summer sport of Canada ?

A. Lacrosse
B. Hockey
C. Table tennis

Answer : A

8. What is the national winter sports of Canada ?

A. Ice hockey
B. Cricket
C. Lacrosse

Answer : A

9. How many oceans border Canada ?

A. 1
B. 2
C. 3

Answer : C

10. What is the official language of Canada ?

A. French
B. English
C. Both French and English

Answer : C





Australia quiz

1. What is the capital of Australia ?

A. Sydney
B. Canberra
C. Perth
D. None of these

Answer : B

2. Who is the current pm of Australia ?

A. John Howard
B. Kevin Rudd
C. Scott Morrison
D. None of these

Answer : C

3. What is the national animal of Australia ?

A. Tiger
B. Red kangaroo
C. Eagle
D. None of these

Answer : B

4. What is the currency of Australia ?

A. Rupees
B. dollar
C. Pond
D. None of these

Answer : B

5. Who is Shane warne ?

A. Cricketer
B. Scientist
C. Musician
D. None of these

Answer : A

6. How many States does Australia have in 2018 ?

A. Four
B. Five
C. Six
D. Seven

Answer : C

7. What is the capital of Tasmania ?

A. Hobart
B. Perth
C. Sydney
D. None of these

Answer : A

8. What is the capital of Queensland ?

A. Brisbane
B. Victoria
C. Sydney
D. None of these

Answer : A

9. Which one is highest mountain in Australia ?

A. Mount ossa
B. Mount zeil
C. Mount Kosciuszko
D. None of these

Answer : C

10. Mount Kosciuszko is located in ?

A. New south Wales
B. Queensland
C. Tasmania
D. None of these

Answer : A


gk today quiz

1. Which is the second highest mountain in the world ?

Answer :  K2 also know as mount Godwin Austen .


2. The headquarters of OPEC is in ?

Answer : Vienna , Austria


3. Japanese currency is know as ?

Answer : yen


4. Which is the largest city in Africa ?

Answer : Lagos


5. Water consists of  ?

Answer : hydrogen and oxygen


6. Where is London bridge located in USA ?

Answer : lake havasu city , Arizona


7. What is the study of fish ?

Answer: ichthyology


8. Who is the current chief justice of India ?

Answer : Ranjan Gogoi


9. Which country has most airports ?

Answer : united States


10. What is dittology

Answer : double meaning


11.where is the headquarters of NATO ?

Answer : Belgium


12. World blood donor day is observed on ?

Answer : 14 June 


13. What is the full form of NdRF?

Answer : national disaster response force


14. Google launches android 8.0 named as ?

Answer : Oreo


15. Teacher's day celebrate in India ?

Answer : 5 September


16. Galileo's low also know as ?

Answer : low of inertia 


17. Cholera was discovered by ?

Answer : Robert koch


18. How many players are in volleyball team ?

Answer : Six 


19. How many bits in IP address ?

Answer : 32


20. Facebook was banned by which country ?

Answer : China