Showing posts with label gk questions. Show all posts
Showing posts with label gk questions. Show all posts

gk today quiz

1. Which is the second highest mountain in the world ?

Answer :  K2 also know as mount Godwin Austen .


2. The headquarters of OPEC is in ?

Answer : Vienna , Austria


3. Japanese currency is know as ?

Answer : yen


4. Which is the largest city in Africa ?

Answer : Lagos


5. Water consists of  ?

Answer : hydrogen and oxygen


6. Where is London bridge located in USA ?

Answer : lake havasu city , Arizona


7. What is the study of fish ?

Answer: ichthyology


8. Who is the current chief justice of India ?

Answer : Ranjan Gogoi


9. Which country has most airports ?

Answer : united States


10. What is dittology

Answer : double meaning


11.where is the headquarters of NATO ?

Answer : Belgium


12. World blood donor day is observed on ?

Answer : 14 June 


13. What is the full form of NdRF?

Answer : national disaster response force


14. Google launches android 8.0 named as ?

Answer : Oreo


15. Teacher's day celebrate in India ?

Answer : 5 September


16. Galileo's low also know as ?

Answer : low of inertia 


17. Cholera was discovered by ?

Answer : Robert koch


18. How many players are in volleyball team ?

Answer : Six 


19. How many bits in IP address ?

Answer : 32


20. Facebook was banned by which country ?

Answer : China